Jääkaappiin oli jäänyt philadephia tuorejuustoa muutama pkt. Viimeinen käyttöpäivä läheni, joten oli pakkotehdä kakkua...
Suklaana käytin Daim levyä.
Kakkupohja:
- 5dl murskattuja digestive keksejä
- 2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
- 1 rkl sokeria
- 125g sulatettua voita
Täyte:
- 800g sulatejuustoa...kyllä määrä on oikein :D ;)
- 2 1/2 dl sokeria
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl vanilijasokeria
- 1/2tl suolaa
- 5 munaa
- 3dl tummaa suklaata rouhittuna tai oman mielen mukaan, minä laitoin daim suklaata ja enempikuin ohjeessa.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Sekoita keksinmurut, kaakaojauhe ja sokeri kulhossa. Kaada mukaan voisula ja sekoita hyvin. Painele seos hyvin irtoreunaisen vuoan (noin24cm) pohjalle ja reunoille.Laita kylmään jäähtymään.
- Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, sokeri, 2 rkl vehnäjauhoja, vanilijasokeri ja suola kulhossa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
- Sekoita loput jauhoista suklaarouheeseen ja sekoita rouhe täytteeseen.
- Kaada täyte vuokaan ja paista kakkua noin1h 15 min. tai kunnes täyte on kiinteytynyt.
- Jäähdytä kakku ja pidä sitä kylmässä vähintään 4h ennen tarjoamista.
- Minä koristelin päällisen sivelemällä sulaa suklaata.