- 2 1/2 dl maitoa
- 1 muna
- 1dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 1 ps kuivahiivaa
- 8-9dl vehnäjauhoja
- 100g margariinia
Täyte
- 3ps choco cappucchino pirkka jauhetta tai vastaavaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa ( ei kevyt, jotta tulee kiinteä)
- 1dl sokeria
Voiteluun munaa ja pinnalle mantelilastuja tai raesokeria
- Sekoita kuivahiiva jauhoihin
- Lämmitä maito ja lisää siihen muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhohiiva seoksesta.
- Lisää pehmeä margariini ja alusta taikinaan loput jauhot
- Anna kohota noin 20 min
- Voitele 2,5l irtopohjavuoka (rengas tai tavallinen)
- Sekoita cappucchinojauhe, sokeri ja tuorejuusto
- Kaulitse taikina noin 40x60 levyksi. Levitä täyte niin että 1/3 osa taikinalevystä( oikea reuna) jää täyttämättä.
- Taittele levy: käännä oikea puoli levy keskiosan päälle ja tämän päälle levyn vasen puoli.
- Leikkaa täytetty taikinalevy lyhyeltä sivultaan noin 2 cm viipaleiksi.
- Tee viipaleista kierteitä ja aseta ne kakkuvuokaan ympyrän muotoon.
- Kohota vielä noin puoli tuntia.
- Voitele pinta munalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
- 200 astetta, alintaso 25-30 min
PAKKO sanoa etten pitänyt kamalasti tämän mausta, mutta minä en olekkaan kahvin ystävä ;) Ulkoinen olemuskin on aika kehno tuolla pullasella. Olisi pitänyt levittää uloimmat rullat ylemmäs. Nyt lösähti.
Kyllä tuota söi, mutta minulle siis pakkopullaa :D Pitää vielä lisätä että en tee tätä pojan synttäreille.