TIPPALEIVÄT

 4 kananmunaa
1-2 rkl sokeria
½ tl suolaa
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1/2-t tl leivinjauhetta

  • öljyä uppopaistamiseen
    tomusokeria viimeistelyyn

 

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri, suola ja maito sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina puhtaaseen ketsuppi- tai sinappipurkkiin.

Pane rasva kuivaan kattilaan, sillä jo pienikin vesimäärä saa rasvan roiskumaan. Kokeile rasvan kuumuutta pienellä taikinapalalla.
Lämpötila on sopiva, kun taikinapala alkaa heti poreillen kiehua. Liian kuumassa rasvassa pinta tummuu liian nopeasti ja leivonnaiset jäävät sisältä raaoiksi. Liian kylmässä rasvassa leivonnaisiin imeytyy runsaasti rasvaa.

Upota kuumaan rasvaan teräksinen pyöreä kauha. Valuta taikinaa kauhaan ohuena nauhana niin, että se muodostaa pienen kerän. Käännä tippaleipä, kun toinen puoli on kauniin ruskea ja kypsennä toinen puoli.

 

Nosta valmiiksi paistuneet tippaleivät talouspaperin päälle valumaan. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.