1433082.jpg

  • 125g tummaa tai oikein mustaa dark suklaata
  • 50g voita
  • 12 suklaakuorrutteista appelsiinileivoskeksiä
  • 150g hasselpähkinärouhetta
  • 2dl keltaisia rusinoita (minä en löytänyt, laitoin sukaatteja tilalle)
  • 1 rkl tomusokeria valmiisiin makkaroihin päällysteeksi

 

  • (Halutessasi muutama ruokalusikallinen Konjakkia tai amarettoa) minä en laittanut
  • Ohjeesta tulee parisenkymmentä makkaraa, minä tein silti vain 5 isoa.
  1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
  2. Kuutioi keksit ja sekoita ne muiden aineiden kanssa voi-suklaaseokseen.
  3. Laita seos hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
  4. Muotoile kohmeisesta seoksesta tuorekelmun avulla makkaroita.
  5. Kääri jokainen makkara kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa muutamia tunteja.
  6. Kierittele makkarat tomusokerissa ennen tarjoilua.

Tarjoile kahvin tai punaviinin kanssa. Voit myös puraista palan sellaisenaan ;)

 

Pakko todeta että melkoisen epäilyttäviltä näyttivät ennen tomusokeripäällystettä...  Hyvää kuitenkin oli.