Vähän kehno kuva kun naru heilahtanut niin että "kakkua näkyy" :( Vaikka itse sanonkin niin kakku oli hyvää.
Hyvää pääsiäistä kaikille!
Pashakakku:
kakkupohja:
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl perunajauhoja
- 1 tl vehnäjauhoja
Täyte:
- viipaloitua banaania
- viipaloitua persikkaa
- 3 liivatelehteä
- 2dl vispikermaa
- 250g rahkaa
- 100g mantelilastuja
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl vanilijasokeria
- 1 sitruunan mehu
Kostuttamiseen: sitruunanmakuista kivennäisvettä, Säilykepersikan mehu tai sitruunan mehu (minä laitoin kahta jälkimmäistä)
Päälle:
- 100-300g valkosuklaata
- Pääsiäistyylisiä karkkeja
- sokerikuorrutetta
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki
- Lisää sokeri munien joukkoon ja vatkaa vaahdoksi
- Sekoita molemmat jauhot ja leivinjauhe keskenään
- SIIVILÖI jauhoseos munavaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä vatkaa enään voimakkaasti vaan kääntele jauhot taikinaan.
- Voitele rengasvuoka ja kaada taikina siihen.
- Paista kakkupohjaa uunin keskitasolla 175 astetta 50 min tai kunnes kypsä.
- Jäähdytä kakku. Kumoa kakku ja jaa se kolmeen osaaan
Tähän väliin on todettava että minun rengasvuokani oli liian laakea joten tein kaksi kakkupohjaa kakkua varten :D
Täyte:
- Viipaloi hedelmät
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, hedelmät,mantelilastut,sokeri ja vanilijasokeri kerman joukkoon käännellen.
- Kuumenna sitruunan mehu, purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivate rahkaseokseen sekoittaen.
- Laita seos jääkaappiin noin 30 min.
Kakku:
- Kostuta pohja pullasudin avulla, laita puolet täytteestä pohjan päälle. Lisää seuraava levy, kostuta ja lisää loput täytteestä.
- Laita kolmas levy kakun päälle.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä suklaa kakun päälle ja reunoille( jos riittävästi suklaata) lastan avulla
- Pursota sokerikuorrutteella kakun päälle ristikko ja vedä saumoja pitkin tikulla saadaksesi aaltomaista kuviota.
- Kiinnitä karkit sokerikuorrutteen avulla
- Lisää halutessasi pitsinauhat koristeeksi.
- Valmis!