Vähän kehno kuva kun naru heilahtanut niin että "kakkua näkyy" :(  Vaikka itse sanonkin niin kakku oli hyvää.

 Hyvää pääsiäistä kaikille!

1393145.jpg

1393587.jpg

Pashakakku:

kakkupohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl vehnäjauhoja

Täyte:

  • viipaloitua banaania
  • viipaloitua persikkaa
  • 3 liivatelehteä
  • 2dl vispikermaa
  • 250g rahkaa
  • 100g mantelilastuja
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vanilijasokeria
  • 1 sitruunan mehu

Kostuttamiseen: sitruunanmakuista kivennäisvettä, Säilykepersikan mehu tai sitruunan mehu (minä laitoin kahta jälkimmäistä)

Päälle:

  • 100-300g valkosuklaata
  • Pääsiäistyylisiä karkkeja
  • sokerikuorrutetta
  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki 
  2. Lisää sokeri munien joukkoon ja vatkaa vaahdoksi
  3. Sekoita molemmat jauhot ja leivinjauhe keskenään 
  4. SIIVILÖI jauhoseos munavaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä vatkaa enään voimakkaasti vaan kääntele jauhot taikinaan.
  5. Voitele rengasvuoka ja kaada taikina siihen.
  6. Paista kakkupohjaa uunin keskitasolla 175 astetta 50 min tai kunnes kypsä.
  7. Jäähdytä kakku. Kumoa kakku ja jaa se kolmeen osaaan

Tähän väliin on todettava että minun rengasvuokani oli liian laakea joten tein kaksi kakkupohjaa kakkua varten :D

Täyte:

  1. Viipaloi hedelmät
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, hedelmät,mantelilastut,sokeri ja vanilijasokeri kerman joukkoon käännellen.
  4. Kuumenna sitruunan mehu, purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivate rahkaseokseen sekoittaen.
  5. Laita seos jääkaappiin noin 30 min.

Kakku:

  1. Kostuta pohja pullasudin avulla, laita puolet täytteestä pohjan päälle. Lisää seuraava levy, kostuta ja lisää loput täytteestä.
  2. Laita kolmas levy kakun päälle.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä suklaa kakun päälle ja reunoille( jos riittävästi suklaata) lastan avulla
  4. Pursota sokerikuorrutteella kakun päälle ristikko ja vedä saumoja pitkin tikulla saadaksesi aaltomaista kuviota.
  5. Kiinnitä karkit sokerikuorrutteen avulla
  6. Lisää halutessasi pitsinauhat koristeeksi.
  7. Valmis!