1259354.jpg

Pohja

  • 10-14   digestive keksiä tai muuta keksiä, esim suklaanmakuiset keksit sopisivat varmaan. Testaan ensi kerralla.
  • 40-60g  voita
  • 1 1/2     rkl sokeria

Vuokaan Voita tai margariinia

  • 150g vadelmamarmeladia
  • 1 prk (250g) rahkaa
  • 1 prk (150g) creme fraichea
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vanilijasokeria
  • 2 munaa
  • 1/2 dl maitoa

Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne. Lisää sulatettu rasva/sokeri. Sekoita taikinaksi ja taputtele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 180 asteessa noin 10 min. Anna jäähtyä!

Levitä piiraspohjan päälle marmeladi. Sekoita täyte ja kaada se vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 50 min. Katkaise uunista virta, mutta jätä piiras uuniin vielä noin tunniksi.

Anna jäähtyä ja tarjoile vaikka vadelmien kera :)

Ohje otettu pirkka lehdestä 1-2/2008

Mielestäni sopivan makuista, ei liian makeaa. Herkukasta!