Kokeilin tehdä toffeista juustokakkua ja voi miten hyvää tuli, vaikka itse sanonkin! :D Pikkasen vaaleammaksi saisi jättää päällisen.

1246527738_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje melkein sama kun aiemmissakin tuorejuustokakuissani, tässä se taas.

Kakkupohja:

  • 5dl murskattuja digestive keksejä
  • 2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 rkl sokeria
  • 125g sulatettua voita

Täyte:

  • 800g sulatejuustoa...kyllä määrä on oikein :D ;)
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl vanilijasokeria
  • 1/2tl suolaa
  • 5 munaa
  • Kondensoitua maitoa
  1. Keitä kondensoitua maitopurkkia alhaisella lämmöllä n.3h. Irrota purkista ensin etiketit. Katso että purkki kokoajan veden alla. Joku sanonut että purkki joskus räjähtänyt... Itse annoin purkin jäähtyä aikalailla keittämisen jälkeen ennenkö avasin.
  2. Sekoita keksinmurut, kaakaojauhe ja sokeri kulhossa. Kaada mukaan voisula ja sekoita hyvin. Painele seos hyvin irtoreunaisen vuoan (noin24cm) pohjalle ja reunoille.Laita kylmään jäähtymään.
  3. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto, sokeri, vehnäjauhot, vanilijasokeri ja suola kulhossa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
  4. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja lusikoi toffeeta täytteen päälle ja "upota" kakkuun, jos toffee juoksevaa niin kaada spiraalin muotoisesti sekaan.
  5. Paista kakkua noin 1h 15 min 175 astetta. tai kunnes täyte on kiinteytynyt.
  6. Jäähdytä kakku ja pidä sitä kylmässä vähintään 4h ennen tarjoamista.

Piti kokeilla macaronsien tekoakin, mutta en muistanut ostaa kaikkia aineita. No, tein sitten jonkin sortin marenkeja, rumia, mutta hyviä. Testasin paljonko tarvitsee elintarvikeväriä, jotta saa sinisiä. Pojan synttärit kun lähenee. Päätelmä, laitan sitten macaronseihin enempi väriä :D

 1246527919_img-d41d8cd98f00b204e9800998e