2173419.jpg
1 1/2 dl sokeria
1 dl mantelirouhetta
n.1 dl piparkakkuja rouhittuna
2 munaa
4dl kuohukermaa
1 rkl konjakkia
 
Koristeluun:
2-3 rkl mantelirouhetta
Viinirypäleitä(en laittanut)
ananaskirsikoita (en laittanut)
 
Sulata sokeri ja paahda kuumassa pannussa kauniin ruskeaksi. Sekoita joukkoon mantelirouhe. Kaada sokeri-manteliseos leivinpaperin päälle jäähtymään. Paloittele tämä kovettunut nougat-levy kaksinkertaiseen muovipussiin ja rouhi esimerkiksi vasaralla hienoksi. Rouhi myös piparit pieneksi.
 
Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Samoin kerma. Sekoita munavaahtoon nougat- ja piparkakkurouhe. Mausta konjakilla. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoittaen.
 
Kaada seos kylmällä huuhdeltuun vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäähtyä 4-5h.  Tarjoile melkein suoraan pakastimesta. Kasta vuoka reunojaan myöten kuumaan veteen ja kumoa hyydyke tarjoiluvadille. Koristele.