-
Sekoita vesi,sokeri,munat, voi,vehnäjauhot, hiiva ja suola keskenään
-
Vaivaa taikina hyvin ja nostata se peiteltynä lämpimässä kaksinkertaiseksi
-
Lisää taikinaan raastettu sitruunan kuori, vanilijasokeri, voi, rusinat javehnäjauho. Vaivaa taikina hyvin.
-
Voitele non 3l uunivuoka/kakkuvuoka. Itse käytin arabian uunikokkipataa. Teräskattilakin käy. Kaada taikina vuokaan.
-
kohota panettone leivinliinalla peitettynä ja paista sitä sitten uunin alimmalla tasolla tai jopuunin pohjalla 175 astetta non tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa laita pala foliota päälle.
-
jäähdytä panettone HYVIN
TÄYTE:
-
Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään.
-
Sekoita keltuaiset, sokeri ja appelsiinimehu kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoita kokoajan.
-
Liota liivate kuuman kiisselin joukkoon ja jäähdytä kiisseli sitten.
-
Vaahdota kerma ja sekoita se täysin jäähtyneeseen kiisseliin.
-
Murskaa piparkakut.
-
Laikkaa panettonen pohjasta viipale ja kaiverra panettone ontoksi.
-
Täytä panettone kerroksittain kiisselillä ja piparkakkumurskalla. Laita irtileikattu pohja täytteeksi.
-
Laita panettone paistoastiassa tai muovipussissa uuniin noin vuorokaudeksi.
-
Nosta panettone huoneenlämpöön noin 15 min ennenkö leikkaat sen.
Koverretusta panettonen paloista voi tehdä vaikka leipävanukkaan. Sekoita 3 munaa ja 1/2dlmaitoa keskenään. Mausta sokerilla ja sekoita panettonen murut joukkoon. Kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle suklaanmurusia ja paista 200 astetta noin 20 min.