2173416.jpg
 
2dl vettä
1dl sokeria
2 munaa
100g sulatettua voita
8 dl vehnäjauhoja
2pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
 
Lisäksi:
1tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl vanilijasokeria
100g pehmeää voita
1 dl rusinoita
1 dl vehnäjauhoja
 
Täyte:
4 keltuaista
1 dl sokeria
1/2 dl appelssiinimehua
1 Liivatelehti (minä laitoin 3, koska en tahtonut säilyttää pakastimessa koko aikaa ja näin täyte kiinteytyi enempi)
2 dl kuohukermaa
200g piparkakkuja
 
  1. Sekoita vesi,sokeri,munat, voi,vehnäjauhot, hiiva ja suola keskenään
  2. Vaivaa taikina hyvin ja nostata se peiteltynä lämpimässä kaksinkertaiseksi
  3. Lisää taikinaan raastettu sitruunan kuori, vanilijasokeri, voi, rusinat javehnäjauho. Vaivaa taikina hyvin.
  4. Voitele non 3l uunivuoka/kakkuvuoka. Itse käytin arabian uunikokkipataa. Teräskattilakin käy. Kaada taikina vuokaan.
  5. kohota panettone leivinliinalla peitettynä ja paista sitä sitten uunin alimmalla tasolla tai jopuunin pohjalla 175 astetta non tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa laita pala foliota päälle.
  6. jäähdytä panettone HYVIN

TÄYTE:

  1. Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään.
  2. Sekoita keltuaiset, sokeri ja appelsiinimehu kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoita kokoajan.
  3. Liota liivate kuuman kiisselin joukkoon ja jäähdytä kiisseli sitten.
  4. Vaahdota kerma ja sekoita se täysin jäähtyneeseen kiisseliin.
  5. Murskaa piparkakut.
  6. Laikkaa panettonen pohjasta viipale ja kaiverra panettone ontoksi.
  7. Täytä panettone kerroksittain kiisselillä  ja piparkakkumurskalla. Laita irtileikattu pohja täytteeksi.
  8. Laita panettone paistoastiassa tai muovipussissa uuniin noin vuorokaudeksi.
  9. Nosta panettone huoneenlämpöön noin 15 min ennenkö leikkaat sen.

Koverretusta panettonen paloista voi tehdä vaikka leipävanukkaan. Sekoita 3 munaa ja 1/2dlmaitoa keskenään. Mausta sokerilla ja sekoita panettonen murut joukkoon. Kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle suklaanmurusia ja paista 200 astetta noin 20 min.