1701966.jpg1701967.jpg

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 8-9dl vehnäjauhoja
  • 100g margariinia

Täyte

  • 3ps choco cappucchino pirkka jauhetta tai vastaavaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa ( ei kevyt, jotta tulee kiinteä)
  • 1dl sokeria

Voiteluun munaa ja pinnalle mantelilastuja tai raesokeria

  1. Sekoita kuivahiiva jauhoihin
  2. Lämmitä maito ja lisää siihen muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhohiiva seoksesta.
  3. Lisää pehmeä margariini ja alusta taikinaan loput jauhot
  4. Anna kohota noin 20 min
  5. Voitele 2,5l irtopohjavuoka (rengas tai tavallinen)
  6. Sekoita cappucchinojauhe, sokeri ja tuorejuusto
  7. Kaulitse taikina noin 40x60 levyksi. Levitä täyte niin että 1/3 osa taikinalevystä( oikea reuna) jää täyttämättä.
  8. Taittele levy: käännä oikea puoli levy keskiosan päälle ja tämän päälle levyn vasen puoli.
  9. Leikkaa täytetty taikinalevy lyhyeltä sivultaan noin 2 cm viipaleiksi.
  10. Tee viipaleista kierteitä ja aseta ne kakkuvuokaan  ympyrän muotoon.
  11. Kohota vielä noin puoli tuntia.
  12. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
  13. 200 astetta, alintaso 25-30 min

PAKKO sanoa etten pitänyt kamalasti tämän mausta, mutta minä en olekkaan kahvin ystävä ;) Ulkoinen olemuskin on aika kehno tuolla pullasella. Olisi pitänyt levittää uloimmat rullat ylemmäs. Nyt lösähti.

Kyllä tuota söi, mutta minulle siis pakkopullaa :D Pitää vielä lisätä että en tee tätä pojan synttäreille.