1564123.jpg1564132.jpg1564172.jpg

Kakkupohja

  • 5dl murskattuja digestive keksejä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 125g sulatettua voita

Täyte

  • 800g tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl vanilijasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 5 munaa
  • n.  2 dl mustikoita tai vadelmia
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeluun kermavaahtoa

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen
  2. Sekoita keksinmurut, sokeri ja kaakaojauhe kulhossa.
  3. Lisää voisula ja sekoita hyvin.
  4. Painele taikina irtopohjavuokaan, noin 24cm, pohjalle ja reunoille. Pane vuoka kylmään
  5. Vatkaa tuorejuusto,sokeri,vehnäjauhot,vanilijasokeri ja suola kulhossa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa munat mukaan seokseen.
  6. Soseuta marjat ja sitruunamehu kulhossa ja valuta seos tiheästä läviköstä, jotta  marjojen siemenet jäävät lävikköön
  7. Sekoita marjasose ja 2 dl juustotäytettä keskenään.
  8. Kaada marjaton juustotäyte vuokaan. Lusikoi sitten marjoilla maustettu juustotäyte siihen päälle. Kuvioi täytteen pinta veitsen kärjellä kauniisti.
  9. Paista kakkua 1h 15min tai kunnes se on kiinteytynyt.
  10. Pidä kakkua kylmässä vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua. Koristele kermavaahdolla.

Ohje alunperin Amerikan herkut kirjasta.