Kakkupohja
- 5dl murskattuja digestive keksejä
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 125g sulatettua voita
Täyte
- 800g tuorejuustoa
- 2 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl vanilijasokeria
- 1/2 tl suolaa
- 5 munaa
- n. 2 dl mustikoita tai vadelmia
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun kermavaahtoa
- Kuumenna uuni 175 asteeseen
- Sekoita keksinmurut, sokeri ja kaakaojauhe kulhossa.
- Lisää voisula ja sekoita hyvin.
- Painele taikina irtopohjavuokaan, noin 24cm, pohjalle ja reunoille. Pane vuoka kylmään
- Vatkaa tuorejuusto,sokeri,vehnäjauhot,vanilijasokeri ja suola kulhossa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa munat mukaan seokseen.
- Soseuta marjat ja sitruunamehu kulhossa ja valuta seos tiheästä läviköstä, jotta marjojen siemenet jäävät lävikköön
- Sekoita marjasose ja 2 dl juustotäytettä keskenään.
- Kaada marjaton juustotäyte vuokaan. Lusikoi sitten marjoilla maustettu juustotäyte siihen päälle. Kuvioi täytteen pinta veitsen kärjellä kauniisti.
- Paista kakkua 1h 15min tai kunnes se on kiinteytynyt.
- Pidä kakkua kylmässä vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua. Koristele kermavaahdolla.
Ohje alunperin Amerikan herkut kirjasta.